Криминальная хроника Украины на 31.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 965 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 895 (41,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 23 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 81 особу. У правопорушників вилучено два пістолети, чотири гвинтівки, 12 обрізів мисливських рушниць, 17 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 1,4 кілограма вибухівки та понад 1,1 тисячі набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 особи, в яких вилучено 14,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 145 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 125 – травмовано.

У Кодимському районі Одеської області 19 серпня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 72-річну пенсіонерку місцеву жительку та в сусідньому будинку з аналогічними пораненнями подружжя пенсіонерів – жінку віком 73 роки та 76-річного чоловіка. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 23 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 19 серпня, з метою крадіжки зайшли до вказаних домогосподарств та вбили потерпілих.

У місті Сніжному Донецької області 25 серпня в лісосмузі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 26-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 16-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 серпня у вказаному місці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Миргороді Полтавської області 22 серпня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями двох безробітних місцевих жителів, віком 23 та 21 рік. Потерпілих було госпіталізовано до лікарні, де один із них невдовзі помер. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 52-річного безробітного жителя міста Красноармійська Донецької області. Попередньо встановлено, що він увечері 22 серпня на вулиці завдав вказаних поранень потерпілим під час раптово виниклої сварки.

У місті Слов’янську Донецької області 26 серпня до лікарні з власного будинку було доставлено 49-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, який невдовзі помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного раніше судимого чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 25 серпня в тимчасовому помешканні потерпілого завдав йому смертельних тілесних ушкоджень під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Севастополі працівники міліції затримали 37-річного приватного підприємця жительку міста Алчевська Луганської області. Попередньо встановлено, що вона в липні цього року вивезла закордон 27-річну безробітну жительку міста Керчі Автономної Республіки Крим, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 6,5 грама героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 11,5 тисячі гривень хабара від машиністів тепловоза за незвільнення їх з роботи за розкрадання паливно-мастильних матеріалів. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у жовтні минулого року вніс до реєстрів прийняття зерна неправдиві відомості щодо кількості зібраного врожаю, унаслідок чого від обліку було приховано понад 588 тонн зерна на суму 1,7 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в жовтні минулого року надали до Державної податкової інспекції підроблені податкові декларації, на підставі яких незаконно отримали відшкодування ПДВ у сумі 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...