Криминальная хроника Украины на 05.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 776 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 869 (39,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 23 пограбування та 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 22 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 17,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 914 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 136 – травмовано.

У Макіївці Донецької області 4 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що на вулиці зазначеного міста під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв він завдав ножових поранень двом місцевим жителям від яких один із них помер на місці, а іншого було госпіталізовано.

У Києві на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено два грами героїну.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю приватного підприємства, котра надала до відділення кредитної спілки фіктивні документи, за якими отримала на підставних осіб кредити на загальну суму 432 тисячі гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.358 (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю співробітницю однієї з міських рад, котра вимагала та отримала 1,6 тисячі гривень хабара від місцевої жительки за виділення їй для тимчасового проживання однокімнатної квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю медичного закладу, котра отримала 800 гривень хабара від місцевої жительки за проведення фіктивного медичного огляду останньої. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради, котрий підробив акти виконаних робіт із реконструкції котельні амбулаторії загальної сімейної медицини, у яких завищив обсяг виконаних робіт, унаслідок чого приватному підприємству було незаконно перераховано 135,3 тисячі гривень бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...