На Сумщини поліцейські прострелили ногу агресивному неадеквату з ножем, який погрожував «вирізати собі серце»

У реєстрі судових рішень оприлюднили ухвалу Октябрьського районного суду міста Полтава про надання слідчому Державного бюро розслідувань тимчасового доступу до документів Конотопськоі ЦРЛ.

Зараз триває розслідування ДБР за ч. 2 ст. 365 КК України щодо перевищення службових повноважень двома поліцейськими, що стріляли в ноги чоловікові із ножем у Конотопі.

Ще 29 лютого, близько 10 години вечора двоє поліцейських прибули на виклик по сигналу кнопки тривожної сигналізації. На місці побачили чоловіка з оголеним торсом у стані сильного алкогольного чи наркотичного сп`яніння. Він стояв на колінах перед автомобілем чоловіка, дружина якого і натиснула кнопку тривожної сигналізації. Напівоголений чолові тримав у руці ніж з лезом довжиною близько 25 см і погрожував вирізати собі серце.

На неодноразові прохання поліцейських заспокоїтись, невідомий почав поводити себе неадекватно та агресивно. Вставши з колін чоловік постійно витягував ножа з неглибокої рани на грудній клітині та поміщав його туди ж знову, чим спричиняв собі тілесні ушкодження.

В цей час, поліцейські, намагаючись заспокоїти цього чоловіка та припинити його агресивну поведінку, застосували газові балончики, на що невідомий з ножем майже ніяк не відреагував та почав ще агресивніше поводити себе по відношенню до поліцейського.

На попередження про можливе застосування вогнепальної зброї невідомий не відреагував та продовжував робити наступальні кроки з ножем на поліцейських. При цьому, невідомий чоловік чув наказ про застосування зброї та бачив її в руках поліцейських, викрикуючи їм нецензурною лайкою заклики стріляти, та ще активніше розмахуючи ножем.

Через декілька секунд, невідомий чоловік різко повернувся в сторону поліцейського та різко прискорив крок до нього, занісши ножа над головою з метою нанести останньому удар ним. У відповідь поліцейський зробив постріл в область ніг невідомого і влучив в область колінного суглобу правої ноги. Проте, поранення не зупинило нападника та він продовжив свої агресивні дії щодо поліцейських.

Викрикнувши невідомому вимогу кинути ніж та припинити протиправні дії, другий поліцейський зробив попереджувальний постріл догори, та через кілька секунд невідомий кинувся в бік правоохоронця, різко скорочуючи відстань до нього та махаючи ножем і намагаючись вдарити останнього. Поліцейський вистрілив 2 рази в область ніг, влучивши у стегно лівої ноги.

У зв`язку з цими подіями виникла необхідність призначення судово-медичної експертизи тяжкості та характеру тілесних ушкоджень у пораненого чоловіка із ножем. Суд задовольнив клопотання слідчого та надав слідчим доступ до медичної документації.

Слідчий суддя виніс ухвалах у межах досудового розслідування за фактом можлиового перевищення службових повноважень працівниками поліції охорони. Як повідомив Sumy.Today речник теруправління ДБР у місті Полтава Олександр Білка, підозра у цьому провадженні нікому не оголошена. // sumy.today

You may also like...