Столичній громаді повернуто земельну ділянку вартістю понад ₴24 млн.

За позовом Київської міської прокуратури виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади міста Києва на земельну ділянку в Оболонському районі міста Києва площею 0,6 га вартістю 24, 2 млн гривень.

Так, рішенням Господарського суду міста Києва залишеним без змін постановою Верховного Суду задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради до товариства про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки, яка розташована на перетині проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Приозерної в Оболонському районі міста Києва.

Возможно, это изображение небоскреб и текст

Установлено, що у 2004 році на підставі вказаного договору товариство отримало в оренду на 25 років земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку та ресторану вищої категорії з супутніми спорудами.

Завершити забудову спірної земельної ділянки відповідно до умов договору оренди товариство мало до 30.03.2007 року.

Разом з тим, товариство у порушення умов договору оренди землі та вимог чинного законодавства понад 18 років не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.

Завдяки зусиллям Київської міської прокуратури земельну ділянку у примусовому порядку повернуто у комунальну власність територіальної громади міста Києва та до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про припинення права оренди товариства на неї.

Київська міська прокуратура

You may also like...