У Києві судитимуть водія, який на переході збив 11-річного хлопчика

Керуючи автомобілем «Хюндай» чоловік виїхав на перехрестя на заборонений сигнал світлофора та здійснив наїзд на малолітнього. Дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження. Слідчі повідомили порушнику про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року на перехресті проспекту Повітряних сил України та вулиці Карела Чапика сталась автопригода з потерпілим. На місці події працювала слідчо-оперативна група з розслідування ДТП та лікарі.

Правоохоронці встановили, що водій автомобіля «Хюндай» виїхав на перехрестя на забороняючий сигнал світлофора та здійснив наїзд на малолітнього пішохода, 2012 року народження, який переходив проїзну частину по регульованому пішохідному переходу. Внаслідок автопригоди малолітній отримав тяжкі тілесні ушкодження та був госпіталізований у лікарню.

Слідчим управлінням поліції Києва зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Солом’янського районного суду для прийняття рішення по суті. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...