1 500 євро за переміщення тютюну через держкордон – інспектора Чернівецького прикордонного загону відсторонено від займаної посади (ВІДЕО)

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід інспектору прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону ДПС України у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив службову особу від займаної посади.

Нагадаємо, що 3 жовтня 2020 року інспектора було затримано в порядку статті 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди у сумі 1 500 євро.

1 500 євро за переміщення тютюну через держкордон – інспектора Чернівецького прикордонного загону відсторонено від займаної посади (ВІДЕО)

За попередньою інформацією, прикордонник одержав неправомірну вигоду від громадянина за безперешкодне переміщення тютюнових виробів через державний кордон України до Республіки Румунія встановивши «таксу» в сумі 50 євро за 1 короб товару.

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура. Оперативний супровід –  відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області.

ДБР

You may also like...