40 тисяч гривень вимагав керівник медзакладу за фіктивну групу інвалідності

Вінницькі слідчі завершили досудове розслідування

За неправомірну грошову винагороду посадовець здійснював вплив на видачу відповідних фальсифікованих документів, які допоможуть прийняти «правильне» рішення медико-соціальній експертній комісії.

Під час документування кримінального провадження правоохоронці встановили, що у вересні 2023 року 52-річний директор центру первинної медико-санітарної допомоги вимагав у жителя Вінницького району хабар за сприяння в отриманні третьої групи інвалідності його доньці при проходженні МСЕК. Свою «допомогу» посадовець оцінив у 40 тисяч гривень, які він хотів отримати частинами, але йому це завадили зробити правоохоронці.

Слідчі Вінницького районного управління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

 

You may also like...