Адміністратор сервісних центрів МВС допомагали боржникам незаконно переоформити автомобілі без сплати штрафів

Досудовим розслідуванням встановлено, що адміністратори територіальних сервісних центрів МВС, незважаючи на інформацію в автоматизованій системі «Єдиний реєстр боржників» про притягнення осіб до адміністративної відповідальності та перебування їх в статусі боржників, допомагали переоформити автомобілі на нових власників або зняти з реєстрації.

У законний спосіб переоформити автомобіль можливо лише після сплати штрафів. Втім адміністратори умисно вносили в базу дані автовласників з помилками. Таким чином вони отримували з реєстрів інформацію про те, що автовласник не має жодних заборгованостей.

На даний час встановлено 36 фактів перереєстрації автомобілів протягом 2022-2023 років на підставі сфальсифікованих реєстраторами даних.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури п’ятьом адміністраторам трьох територіальних сервісних центрів МВС повідомлено про підозру у службовому підробленні та несанкціонованих діях з інформацією з реєстрів боржників (ч.1 ст 362, ч. 3 ст 362, ч. 1 ст 366 КК України).

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...