Арешт або ₴51,5 млн. застави – обрано запобіжний захід депутату, підозрюваному у розтраті зерна

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерським районним судом м. Києва депутату Долинської міської ради Кіровоградської області, якого підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 51 581 166 грн.

За даними слідства, депутат, будучи директором та учасником ТОВ «Долинський комбікормовий завод», шляхом зловживання своїм службовим становищем, розтратив близько 11 тис тонн зерна кукурудзи вартістю понад 51 млн грн, яка була передана цьому товариству на відповідальне зберігання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...