До 15 років ув’язнення загрожує п’ятьом колаборантам з «мвд рф» на окупованій частині Запоріжжя

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки спільно із слідчими ГСУ та співробітниками СБУ ідентифікували ще п’ятьох осіб, які на окупованій території Запоріжжя працюють у нелегітимному міністерстві внутрішніх справ рф. Вони сприяють незаконній діяльності окупантів на захоплених територіях та виконують незаконні накази московських спецслужб.

Так, начальником федеральної установи «центр хазяйствєнного і сервісного обеспєчєнія главного управлєнія мвд рф по Запорожской області» став 47-річний чоловік. Він приїхав на «заробітки» з окупованого Криму. Його підлеглою стала 45-річна мелітопольська колаборантка, яка займає посаду головного бухгалтера.

Ще двоє місцевих жінок влаштувалися в бухгалтерію «центра фінансового обєспєчєнія» та відповідають за нарахування заробітної плати місцевим працівникам псевдооргану.

46-річний чоловік з Мелітополя погодився на пропозицію окупантів та влаштувався слідчим до головного слідчого управління запорізького правоохоронного міністерства. Тепер «шиє» справи проти патріотів України, які не змогли вибратись з окупації та допомагає місцевим загарбникам насаджувати кремлівські наративи серед місцевого населення.

Щоб продемонструвати свою вірність ворогу, перебіжники навіть отримали російське громадянство, демонстративно відмовившись від українського паспорта.

Наразі встановленим колаборантам заочно оголосили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Їм загрожує до 15-ти років тюрми. Після деокупації області вони неминуче понесуть заслужене суворе покарання.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...