Двох прокурорів судитимуть за одержання 4000 доларів хабара

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох прокурорів однієї з місцевих прокуратур м. Києва за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та їхнього пособника (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством установлено, що прокурори місцевої прокуратури міста Києва здійснювали процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття товариством земельної ділянки та функціонування газових заправних пунктів без дозвільних документів.

В змові з цивільною особою правоохоронці вимагали та отримали від директора цього ТОВ 4 тисячі доларів США за нереагування у законний спосіб на здійснення ним господарської діяльності з продажу скрапленого газу.

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс генпрокурора

You may also like...