Харків’янин ошукав підприємця майже на ₴1,6 млн.

За процесуального керівництва прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру 34-річному харків’янину у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж 2021-2023 років реалізував шахрайську схему заволодіння чужим майном.

Для цього чоловік в мережі Інтернет підшукав підприємця, з яким налаштував ділову співпрацю. Фігурант пообіцяв придбати йому квадрокоптери та ігрові консолі. Проте отримавши завдаток, не виконав своїх зобов’язань.

Окрім цього, підозрюваний надав потерпілому контакти акаунта іншого «партнера», який в останнього нібито купив комп’ютерну техніку та ґаджети. Однак це був фейковий акаунт самого ж підозрюваного. Чоловік відправив замовлення поштовим відправленням, вважаючи, що той пізніше поверне гроші.

Таким чином, харків’янин заволодів ще його товаром.

Загальна сума привласнених коштів та майна становить майже 1,6 млн грн.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

You may also like...