Керівник КП на Чернігівщині підозрюється у розтраті майже ₴4,5 млн. бюджетних коштів під час закупівлі генераторів

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у листопаді-грудні 2022 року посадовець проігнорував надану фахівцем з публічних закупівель інформацію про найбільш економічно вигідну цінову пропозицію за результатами аналізу ринку. Він одноособово підібрав підприємство з м. Кам’янське та уклав з ним 6 договорів на придбання електрогенераторів загальною вартістю 12 млн грн за значно завищеними цінами.

Внаслідок злочинних дій місцевому бюджету завдано майже 4,5 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...