Кіберполіція викрила учасника злочинної групи, яка ошукала громадян на п’ять мільйонів гривень

За допомогою скімінгових пристроїв зловмисники зчитували інформацію з банківських карток громадян. Після чого підробляли їх та спустошували. Роль фігуранта полягала у обготівкуванні викрадених коштів. Наразі чоловіку вже оголошено про підозру.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокуратура та у взаємодії з представниками українського банку викрили мешканця Київської області у заволодінні грошима громадян.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Встановлено, що 40-річний чоловік був раніше судимий, мав двох спільників та перебував в офіційному розшуку. Затримання спільників відбулося у 2017 році. Відтак  справи відносно порушників вже розглядаються в суді.

Злочинна група встановлювала скімінгові пристрої у банкомати за допомогою яких зчитували інформацію з банківських карток громадян. Після чого підробляли їх та спустошували. Роль фігуранта полягала у обготівкуванні викрадених коштів. Таким чином зловмисникам  вдалося привласнити понад 5 мільйонів гривень.

Справу кваліфіковано за ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Чоловіку вже оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...