На Львівщині «широкопрофільного» зловмисника підозрюють у шахрайствах, підробці документів та незаконному переправленні осіб через держкордон

За скоєне підозрюваному загрожує покарання – позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

У шахрайствах мешканця Львівського району віком 41 рік викрили оперативники кримінальної поліції спільно з слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у період від 2019 до 2022 року чоловік видурював у громадян гроші, пропонуючи їм придбати сільськогосподарську техніку – трактори різних марок, культиватори, борони, січкарні та косарки. «Клієнти» переказували «продавцю» кошти в якості оплати за товар, який він повинен був їм передати, проте, замовленої техніки ніхто з них так і не отримав. Натомість, отримані гроші зловмисник привласнював. Загальна сума збитків, завданих потерпілим становить більше 270 тисяч гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопооушення, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Мкксимальне покарання, передбачене санцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Проте, з початком повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну, підозрюваний «перекваліфікувався». Як встановили правоохоронці спільно з військовослужбовцями 7 прикордонного загону, у 2024 році за 3 тисячі доларів США він організував незаконне переправлення через державний кордон України військовозобов’язаному громадянину. Для цього чоловік підробив договір про працевлаштування «клієнта» в одній з міжнародних організацій, що давало тому можливість виїхати за межі держави.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудові розслідування тривають.

Відділ комунікації поліції Львівської області

You may also like...