На Одещині п’яний водій виїхав на зустрічну полосу і убив мотоцикліста

За скоєне правопорушнику загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Нагадаємо: подія сталася 18 червня вночі у Молозькій ОТГ.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 54-річний житель Старокозацької сільської громади, рухаючись на автомобілі «Opel Combо» по селу Садове у напрямку Білгорода-Дністровського, не впорався з керуванням, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з мотоциклом під керуванням 31-річного місцевого жителя, який їхав у зустрічному напрямку.

Водій двоколісника від отриманих травм загинув на місці дорожньо-транспортної пригоди.

Перевірка керманича автівки на стан сп’яніння показала, що він був п’яний. Допустима норма алкоголю в організмі чоловіка перевищувала майже у 12 разів.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а суд в подальшому обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський, слідчі висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Це правопорушення кваліфікується за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом десяти років.

Закінчивши досудове розслідування під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратори, поліцейські скерували обвинувальний акт до суду.

Правоохоронці вкотре закликають усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водіям категорично заборонено керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний уважно стежити за дорожньою обстановкою і відповідно реагувати на її зміну.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

You may also like...