На Вінниччині судитимуть військових – батька з сином, яки вбили поліцейського

Слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за низкою статей Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 20 квітня вночі на трасі у Гайсинському районі екіпаж поліції зупинив для перевірки автомобіль Suzuki Grand Vitara темного зеленого кольору з номерним знаком іноземної реєстрації. В авто перебували двоє чоловіків 26 та 52 років, котрі, як стало відомо пізніше, самовільно залишивши військову частину, незаконно перевозили військове майно – зброю та боєприпаси. Щоб не бути викритими, молодший з обвинувачених, застосував фізичну силу та вогнепальну зброю відносно працівників СРПП. У результаті один із поліцейських, намагаючись врятувати напарника від нападу, загинув на місці, інший – отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Слідством встановлено, що для відбиття нападу на колегу працівник поліції встиг здійснив декілька пострілів з табельної вогнепальної зброї, а 26-річний фігурант – 2 прицільних в бік правоохоронця, влучивши у нього двічі. Помітивши, що другий поліцейський після побиття приходить до тями та намагається підвестись, зловмисник здійснив постріл і в його сторону, однак не влучив. Далі підійшов ближче до вже пораненого правоохоронця та вистрілив йому в голову. Потім почергово наніс обом удари руків’ям табельного пістолета в область потиличних ділянок.

Після цього фігуранти втекли та переховувались від правоохоронців. У той же день в одному з сіл Вінницької області під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль нападників. В авто були зафіксовані сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також вилучили скривавлений одяг, взуття зловмисників, документи та інші речові докази.

Наступного дня поблизу с. Чапаївка Подільського району Одеської області під час спроби незаконного перетину держкордону України до Республіки Молдова батька з сином затримав спецпідрозділ КОРД. Затримані вказали, де знаходяться скинуті у водойму бойові гранати в ящиках, а також знаряддя вбивства – самозарядний пістолет конструкції Токарева.

Зокрема, чоловікам інкримінують привласнення, а також носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу за попередньою змовою групою осіб; самовільне залишення військової частини зі зброєю та за попередньою змовою групою осіб; закінчений замах на умисне вбивство двох осіб, з метою приховати інше кримінальне правопорушення (ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 9, ч. 2 ст. 115, п. 9, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ст. 348, ч. 4 ст. 408, ч. 4 ст. 410 КК України). Санкції статей передбачають покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області та ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Відділ комунікації  поліції Вінницької області

You may also like...