Продаж земельні ділянки НБУ зі збитками у ₴5 млн. – повідомлено про підозру начальнику відділу банку

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з відділів Національного банку України за фактом службової недбалості під час реалізації майна банку, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році Національний банк України отримав у власність майно, передане в іпотеку фізичною особою, зокрема і земельні ділянки, розташовані у Київській області. Їх загальна площею понад 15 га, вартість – майже 9 млн грн.

У подальшому в 2022 році рішенням Правління Національного банку України затверджено умови продажу цього майна та земельних ділянок.

Підозрюваний мав забезпечити належний контроль та перевірку вартості земельних ділянок, умови продажу яких погоджувались колегіальним органам на основі його інформації та наданого аналізу цін. Продавати ділянки мали б за вартістю, визначеною під час оцінки.

Натомість виставили на продаж їх за балансовою ціною, що набагато нижча. Відповідно це призвело до втрати активів банку на суму понад 5 млн грн.

Київська міська прокуратура

You may also like...