Прокуратура Київщини викрила підприємця, який ухилився від сплати майже 18 млн. грн податків

За належного процесуального керівництва прокуратури Київської області, слідчими управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України – ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємець за рахунок не відображення в бухгалтерській та податковій звітності підприємства реального обсягу продажу та вартості ювелірних виробів організував злочинну схему ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, що полягає у використанні реквізитів 56-ти зареєстрованих фізичних осіб-підприємців для реалізації ювелірних виробів під відомим в Україні брендом, кошти від продажу яких, в подальшому перераховувались на розрахункові рахунки підконтрольних чоловіку підприємств.

Так, співробітниками правоохоронних органів на території м. Києва та Київської області проведено майже 10 санкціонованих судом обшуків.

У ході проведення яких, виявлено та вилучено ювелірних виробів зі срібла на загальну суму майже 7 млн грн та заготовок золотих ювелірних виробів, золото у зливках та іншому вигляді загальною вагою 33,5 кг, орієнтовною вартістю понад 10,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція ч. 3 ст. 212 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 15 000 до 25 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...