Справа офшорів Суркісів проти Приватбанку: Верховний Суд може «поставити крапку» вже завтра

Підприємства Суркісів хочуть стягнути з держави майже 350 млн доларів.

В середу, 20 березня, Верховний Суд планує розглянути касаційні скарги Кабміну та Приватбанку відносно позову шести компаній-нерезидентів, наближених до родини Суркісів, до держбанку, Мінфіну та уряду. Метою компаній є стягнення з держави майже 350 млн доларів США. Про це йдеться у повідомленні Приватбанку.

Як нагадали в банку, справа “офшорів Суркісів” у Верховному Суді перебуває з 2020 року. Адвокати банку відтоді постійно наполягали на проведенні засідання за  участі у ньому усіх сторін, однак суд не задовольнив клопотання. І тепер інформація про розгляд «однієї з найважливіших та скандальних справ, повʼязаних із націоналізацією Приватбанку» була оприлюднена лише за два робочі дні до її слухання.

“Ця справа вирізняється найбільш зухвалим судовим рішенням в діяльності банку. Вперше в історії України йдеться про стягнення коштів на підставі ухвали суду про забезпечення позову. Мета судових дій за ці роки – не справедливе правосуддя, а виключно стягнення з державного банку коштів в незаконний спосіб без ухвалення рішення по суті спору. Приватбанк продовжить боротьбу за справедливість і верховенство права, підтверджуючи, що ніхто в Україні не стоїть вище закону”, – повідомили адвокати ПриватБанку.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року під час націоналізації Приватбанку грошові кошти, розміщені компаніями-нерезидентами, повʼязаними із колишніми власниками банку, на депозитних рахунках кіпрської філії банку, були включені до процедури bail-in, оскільки НБУ визнав родину Суркісів пов’язаними з Приватбанком особами.

“Приватбанк очікує обʼєктивне рішення Верховного Суду, яке нарешті поставить крапку у цій багаторічній історії небаченого суддівського свавілля в Печерському райсуді Києва та Київському апеляційному суді, що кидає тінь на усіх українських суддів“, – йдеться у повідомленні.

Раніше господарський суд міста Київ закрив провадження у справі за позовом ексакціонера Приватбанку Олександра Вітязя до Мінфіну про визнання недійсним договору продажу акцій державі під час націоналізації Приватбанку та зобов’язання повернути йому акції банку. // Дзеркало тижня

You may also like...