Столична поліція протягом доби затримала грабіжника

Зловмисник на вулиці вихопив у чоловіка телефон та втік. Розпочато кримінальне провадження. За вчинення грабунку в умовах воєнного стану фігурант може на 10 років опинитися за ґратами.

До чергової частини Дарницького управління поліції надійшла інформація про грабіж на вулиці Ялтинський. Свідок повідомив, що на зупинці громадського транспорту до нього звернувся чоловік, у якого невідомий при виході з автобусу вирвав з рук смартфон та втік у невідомому напрямку. Для з’ясування обставин та документування події на місце направили слідчо-оперативну групу та працівників кримінальної поліції. Орієнтування про подію повідомили нарядам патрульної поліції.

у києві поліція протягом доби затримала грабіжника

На місці події заявник надав оперативним працівникам прикмети нападника, які обстежили прилеглу територію, проаналізували відеозаписи камер спостереження та протягом доби викрили та затримали підозрюваного. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки, грабежу та зберігання наркотиків. Правоохоронці встановили, що зловмисник заклав викрадений телефон до одного з ломбардів. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану та за погодженням Дарницької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчинені злочину. Санкція статті передбачає покарання від семи до 10 років позбавлення волі.

Поліцейські перевіряють грабіжника на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...