Судитимуть експрокурора Бердянської окружної прокуратури, який вимагав хабарі

Слідчі ДБР завершили розслідування стосовно колишнього прокурора одного з відділів Бердянської окружної прокуратури, який вимагав хабар від підприємця за закриття кримінального провадження.

У 2021 році прокурор здійснював процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного будівництва котеджів в одному з курортних міст Запорізької області.

Домовившись про зустріч із підприємцем, який здійснював це будівництво, прокурор почав вимагав оформити на нього один котедж.

За це правоохоронець обіцяв забудовнику закрити кримінальне провадження та не накладати арешт на будівельну техніку, а також гарантував не перешкоджати подальшій діяльності підприємства.

Проте забудовник пояснив, що не може зробити такий «подарунок», і вони домовилися на хабар у 25 тис. доларів США.

У липні 2021 року працівники ДБР затримали посадовця прокуратури на одній з автозаправок після одержання всієї суми грошей.

Експрокурор обвинувачується у проханні та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі(ч. 4 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР.

You may also like...