У Києві поліцейські затримали уродженця Хмельниччини за розбійний напад на пенсіонера

Зловмисник із газового балончика забризкав 78-річного киянина та заволодів його грошима, після чого втік. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

До столичної поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на пенсіонера на території Гідропарку. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Заявник розповів працівникам поліції, що до нього підійшов невідомий, розпилив йому в обличчя сльозогінну речовину, а поки він оговтувався, відібрав 300 гривень та втік.

При відпрацюванні території правоохоронці побачили чоловіка, схожого за прикметами на нападника, та зупинили його для перевірки. У ході поверхневого огляду експерти виявили у фігуранта речові докази.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявися уродженець Хмельницької області, 1984 року народження, раніше судимий за пограбування та наданий час перебуває у розшуку за скоєння крадіжок на території столиці.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Фігуранту оголошено про підозру та суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...