У Києві злочинне угруповання судитимуть за викрадення жінки з метою отримання «неіснуючого боргу»

Упродовж тривалого часу погрозами фізичної розправи зловмисники вимагали від громадянки сплачувати їм 15 тис. грн щомісяця – погашення, так би мовити, «неіснуючого боргу».

У травні 2021 року оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві за силової підтримки полку поліції особливого призначення затримали чотирьох осіб та звільнили жінку. Потерпіла не погоджувалася виконувати умови учасників угруповання. Відтак, аби змусити жінку сплачувати гроші, фігуранти силою заштовхали її до свого автомобіля, побили та відібрали 15 тис. грн і мобільний телефон.

Загалом до складу угруповання входило п’ятеро осіб віком від 23-х до 32-х років, у тому числі – вихідці з інших країн.

Слідчі слідчого управління поліції Києва завершили досудове розслідування та за погодженням із Київською міською прокуратурою скерували обвинувальний акт до суду. П’ятьом учасникам злочинного угруповання інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених одразу кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
  • ч. 5 ст. 186 (грабіж);
  • ч. ч. 2, 4 ст. 189 (вимагання).

На даний час троє обвинувачених знаходяться під вартою, один вийшов під заставу, ще до одного був застосований запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За скоєне учасникам злочинного угруповання може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...