У Києві сімейна пара шахраїв продавала неіснуючі брендові речі

Подружжя створювало фейкові інтернет-магазини із різних акаунтів та ошукувало покупців. Нині відомо про 9 потерпілих, а сума збитків може сягати близько 100 000 гривень. Наступні вісім років фігуранти можуть провести у в’язниці.

Слідчі Голосіївського управління поліції та співробітники управління кіберполіції у м. Києві викрили та затримали сорокарічних чоловіка та дружину, які протягом року ошукали людей з різних областей України на суму близько 100 000 гривень. До правоохоронних органів надходили повідомлення від громадян про те, що інтернет-магазин брендових товарів після повної передплати не надсилав товар та не повертав кошти.

На зображенні може бути: 2 людини та люди усміхаються

Як з’ясували поліцейські, сімейна пара створювала з різних акаунтів в Інстаграм сторінки та вдало провівши декілька «операцій» блокувала їх через велику кількість скарг ошуканих покупців. Банківські картки, на які надходили кошти, оформляли на громадян, розраховуючись з ними спиртним. На даний час відомо про щонайменше 9 потерпілих осіб.

У результаті проведеного обшуку у квартирі шахраїв вилучені речові докази. Під час обшуку жінка поводила себе вкрай агресивно та намагалась позбутись речових доказів: розбити телефони, планшети та знищити банківські картки.

Зловмисників слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили їм про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. На час досудового розслідування порушники перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...