У столиці судитимуть колаборанта

Правоохоронці довели причетність фігуранта до колабораційної діяльності, а також його взаємодію з незаконними органами влади, створеними рф на тимчасово окупованій території. За пособництво державі-агресору чоловіку загрожує до п’яти років за ґратами із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в березні цього року слідчі управління поліції в метрополітені розпочали кримінальне провадження стосовно громадянина, який займався колабораційною діяльністю та спіпрацював з агресором на тимчасово окупованій території.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, слідчі управління поліції в метрополітені спільно з співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили керівника фінансової компанії, який співпрацював з незаконною проросійською владою.

У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річний правопорушник налагодив бізнес на тимчасово окупованій території, добровільно співпрацював з незаконною владою, передаючи частину прибутку окупаційній адміністрації та підтримував збройну агресію рф проти України.

Наразі слідчі слідчого відділу управління поліції в метрополітені зібрали докази вини затриманого, повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність та скерували обвинувальний акт до районного суду для розгляду справи по суті. Правопорушнику загрожує до п’яти років за ґратами із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...