У столиці судитимуть посадовців, які привласнили майже ₴8 мільйонів з держбюджету

Слідчі зібрали доказову базу, провели низку експертиз та повідомили чиновникам про підозру. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Під час розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що метою чиновників було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі майже 8 мільйонів гривень.

Нет описания фото.

Як розповіла старший слідчий Шевченківського управління поліції Вікторія Сушак, посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему та залучив до неї ще шістьох осіб:

«Дізнавшись про наявність цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва, на підставі якої з місцевого бюджету виділялися гроші на відновлення роботи теплових пунктів в сумі понад 16 мільйонів гривень, посадовці розробили план, аби привласнити частину грошей. Відповідно їх до схеми, одне із підприємств мало займатись виготовленням модульних блоків системи опалення, реалізовувати їх за середньою ринковою вартістю іншому підприємству, яке в подальшому за завищеними цінами постачало модулі третьому, як учаснику публічних закупівель. Метою посадовців було привласнення бюджетних коштів в рамках виконання договорів».

Поліцейські також з’ясували, що зловмисники здійснювали контроль за виконанням та підписанням відповідних актів приймання-передачі, а також проведення розрахунку з підрядниками за рахунок бюджетних коштів, в тому числі виділених на реалізацію програм з капітального ремонту. Відтак, порушники заволоділи 7,8 мільйонів гривень з держбюджету.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної та Київської міської прокуратури повідомили сімом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

«Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Матеріали разом обвинувальним актом ми скерували до Шевченківського районного суду столиці для розгляду справи по суті. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», – додала слідча.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...