У жорстокому поводженні з цивільним населенням підозрюється «військовий комендант смт Михайлівка»

За процесуального керівництва прокурорів Василівської окружної прокуратури командиру однієї з військових частин зс рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року командир однієї з військових частин зс рф, обіймаючи одночасно посаду «військового коменданта смт Михайлівка», особисто брав участь у катуванні мирного жителя Василівки з метою його залякування та примусу до співробітництва.

Спочатку за його наказом підлеглі військовослужбовці провели незаконні обшуки житла потерпілого та викрали звідти гроші разом з іншими майновими цінностями. Потім чоловіка незаконно затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, розташованого у захопленому приміщенні адміністративної будівлі Відділення поліції № 3 Василівського РУП, де систематично спричиняли тілесні ушкодження.

З метою посилення психологічного тиску та придушення волі його помістили до вузького, замкнутого приміщення, де потерпілий був вимушений перебувати стоячи, бо зайняти будь-яке інше положення не міг.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Тернопільській області.

Запорізька обласна прокуратура

 

You may also like...