Учасники ОЗГ збували сировину для наркотиків під виглядом очищувача мінеральних поверхонь – вилучено майже 7 тонн прекурсору

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників організованої злочинної групи за фактами незаконного збуту прекурсорів, вчиненого у складі організованої злочинної групи та закінченого замаху на незаконний збут прекурсорів (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 311 КК України). Ще один учасник злочинного угруповання перебуває у розшуку.

За даними слідства, 61-річний житель Чернівців організував групу осіб, які займалися збутом прекурсору – соляної кислоти під виглядом універсального очищувача мінеральних поверхонь.

До цієї діяльності він залучив ще трьох місцевих жителів. Кожен з них відповідав за окрему ланку процесу: від облаштування так званого «фасувального цеху» до гуртової реалізації продукту.

Для своєї діяльності підозрювані орендували гаражне приміщення поблизу Чернівців, де за допомогою спеціального обладнання розливали прекурсор у пляшки об’ємом 1,2 кг, які маркували паперовими бирками з написом «Змивка для каменю» та збували приватним підприємцям як саме цей засіб.

Під час обшуків у їх торгових точках, а також в орендованому обвинуваченими для здійснення незаконної діяльності гаражному приміщенні, виявлено та вилучено близько 7 тонн прекурсору, загальною вартістю понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю  ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернівецька обласна прокуратура

You may also like...