Угруповання посадовців підозрюють у привласненні коштів під час ремонту асфальтового покриття в Оболонському районі  столиці

Серед підозрюваних – посадові особи комунального підприємства та комерційних структур. Сума завданих діями підозрюваних збитків сягає пів мільйона гривень.

Злочинну діяльність групи осіб та організовану ними «схему» викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції разом з колегами-правоохоронцями.

Відомо, що упродовж 2019 року за результатами допорогових закупівель між комунальним підприємством та товариством було укладено ряд договорів. Відповідно до останніх підрядник проводив капітальний ремонт асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів на території Оболонського району. З метою привласнення коштів місцевого бюджету до актів виконаних робіт вносилися неправдиві відомості. Зокрема – обсяги виконаних робіт, використання матеріалів, які не відповідали технічним показникам, зазначеним у договорах, а також порушення норм технологічного процесу. Дані факти підтверджуються і висновками відповідних експертних досліджень.

18 серпня на підставі отриманих доказів слідчі Оболонського районного управління поліції повідомили про підозру двом особам. Заступникові керівника КП та інженеру з технагляду товариства інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у складі організованої групи) та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). Внаслідок діяльності підозрюваних місцевому бюджету було завдано збитків на суму у понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування, процесуальне керівництво в якому здійснює Оболонська окружна прокуратура, триває. Проводяться заходи для притягнення усіх учасників оборудки до відповідальності.

Департамент стратегічних розслідуван
Національної поліції України

You may also like...