В Одесі викрито канал надходження контрабандного кальянного тютюну (фото)

Спільно із працівниками Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та прокуратури Одещини було встановлено країну-постачальника фальсифікованого товару та підрозділ правоохоронного органу України, який сприяв зловмисникам. Затримано «на гарячому» контейнер, заповнений контрафактним тютюном, вартість якого складає понад 4,5 мільйони гривень.

 

Оперативники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції країни отримали інформацію про функціонування каналу незаконного переміщення підакцизних товарів на територію України. Для встановлення і документування обставин та причетних до злочинної діяльності осіб було повідомлено компетентні структури: Управління Служби безпеки України та Державну фіскальну службу (ДФС) України.

Нет описания фото.

Слідчим управлінням ГУ ДФС в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури регіону було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Нет описания фото.

Під час спільних заходів з протидії порушенням податкового та митного законодавства правоохоронці зупинили у місті Чорноморську вантажний автомобіль «VOLVO» з причепом-контейнеровозом. Транспортний засіб перетнув державний кордон через митний контроль із декларуванням в документах товару – поліетиленова харчова плівка. Однак за першим рядом упаковок із плівкою в контейнері, який прибув з Туреччини на судні, виявили контрафактний тютюн кальянний, брендформула яких – отруйна.

У результаті проведення невідкладного обшуку вилучено кальян, розфасований у різну тару: 2088 кілограмових банок, 219 840 картонних 50-грамових упаковок, 496 5-кілограмових відер, 93 840 50-грамових пачок, 60 000 100-грамових пет-пакетів. Загальна вага контрабандного підакцизного товару складає майже 28 тонн вартістю понад 4,5 мільйони гривень.

Наразі готується клопотання про накладення арешту на вилучене майно та оголошення підозри особам, причетним до кримінального бізнесу, в тому числі – працівникам правоохоронних органів, які їм сприяли. Тривають подальші слідчі дії.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...