ВCУ за ініціативи ГПУ скасовано виправдувальний вирок щодо особи, обвинуваченої у сприянні діяльності терористів «ДНР»

Верховним Судом України 14 листопада 2019 року за касаційною скаргою прокурора визнано незаконним виправдання особи, якій інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Так, органом досудового розслідування вказану особу обвинувачено у сприянні діяльності терористичної організації «ДНР», а саме переданні її представникам особистих даних працівників правоохоронних органів і військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в Антитерористичній операції (на даний час операції Об’єднаних сил), з метою їх використання представниками «ДНР» для перешкоджання виконанню ними службових обов’язків у межах проведення операції.

Вчинення цією особою кримінального правопорушення зупинено працівниками Служби безпеки України під час спроби перетину лінії розмежування на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Громадянина затримано та вилучено записи з відомостями про осіб, які брали участь в Антитерористичній операції.

Разом з тим, підставою для виправдання суд першої інстанції визнав недоведеність винуватості у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення. Апеляційний суд погодився із цим рішенням.

Верховний Суд постановою від 14.11.2019 задовольнив касаційну скаргу прокурора на вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області та ухвалу Донецького апеляційного суду і призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

ГПУ

You may also like...