Військовослужбовець та його спільник торгували броньованими автівками, завезеними як гуманітарну допомогу

Ділки планували продати транспортні засоби за 18 000 доларів. Їх затримали під час реалізації мікроавтобусів. Обом повідомили про підозру, і тепер їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції встановили, що група осіб налагодила бізнес на продажі гуманітарних транспортних засобів. Військовослужбовець та його знайомий завезли два броньованих авто за спрощеною процедурою – як гуманітарну допомогу для благодійної організації з Черкащини. І планували продати їх за 18 000 доларів.

Попри заборону на продаж гуманітарної допомоги, з метою власного заробітку ділки підшукали покупця. Чоловік хотів придбати броньовані мікроавтобуси для власних потреб, у тому числі і для подальшої безоплатної передачі Збройним Силам України.

Зловмисників затримали поліцейські під час продажу двох броньованих автівок «Volkswagen TRANSPORTER» та проведення фінансових розрахунків.

За продаж гуманітарної допомоги затриманим повідомлено про підозру. За це їм загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Поліцейські перевіряють причетність до оборудки керівника благодійної організації, для «використання» якої ввозилися з-за кордону збуті транспортні засоби. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у провадженні, що розслідується за ч. 3 ст. 201-2 (продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому за попередньою змовою групою осіб під час воєнного стану, у значному розмірі) Кримінального кодексу України,  здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері Оборони Південного регіону.

Відділ комунікації поліції Одещини

You may also like...