Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 27.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 904 заяви про злочини. Вжитими заходами 906 (47,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 25 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, 300 г вибухівки та 95 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 8,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 629 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 665 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 238 – у сфері службової діяльності, у тому числі 56 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 199 дорожньо-транспортних пригод, у яких 30 осіб загинули та 268 – травмовані.

У місті Алупка у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Харкова. Попередньо встановлено, він уночі 26 серпня в лісовому масиві поблизу згаданого міста, унаслідок необережного поводження з вогнем, підпалив суху траву, що призвело до пожежі в зазначеному масиві на ділянці близько 50 га. У результаті пожежі загинули двоє місцевих жителів. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.245 КК України (знищення або пошкодження лісових масивів). Заходи щодо ліквідації пожежі тривають.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника приватного підприємства. Він, без проекту та відповідного дозволу, на земельній ділянці, яка належить державному підприємству, розпочав будівництво автостоянки. Таким чином державі завдано збитки на суму майже 1,6 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника будинку культури. Вона вимагала та отримала одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за надання останній в оренду одного з приміщень будинку культури. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...