Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 28.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 625 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 499 (41,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 48 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 178 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 28,8 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 195 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 136 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 54 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 178 дорожньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 237 – травмовані.

7 серпня в місті Христинівка на території гаражного кооперативу було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя села Орадівка. Попередньо встановлено, що він увечері 5 серпня на території зазначеного кооперативу під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

27 серпня у селі Великий Дальник в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Підгірне. Попередньо встановлено, що він годину тому на сільському кладовищі пошкодив пам’ятники та хрести на 40 могилах.

У місті Донецьк затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 г вибухівки.

У місті Київ на станції метро затримано громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 6 г марихуани.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб райвиконкому. Вони в минулому році використали не за цільовим призначенням бюджетні кошти (придбали побутову техніку), які були виділені для ремонту будинків. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 400 тис. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році, вніс до податкової декларації неправдиві відомості про здійснення товарних операцій. У результаті цього до державного бюджету не сплачено податку на додану вартість на суму 1,75 млн. гривень. Міською прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Київщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства. Вони в 2005 році створили зазначене фіктивне підприємство, через розрахункові рахунки якого, шляхом проведення безтоварних операцій, перерахували понад 19 млн. грн. й перевели їх у готівку. Слідчим відділенням ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво)

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства. Вони в 2005 році, у порушення вимог Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку перерахування в 2005 році деяких субвенцій на надання пільг, субсидій та компенсацій за рахунок надходжень до загального фонду державного бюджету рентної плати за транзитне транспортування природного газу і за природний газ, що видобувається в Україні”, склали фіктивний акт звірки заборгованості управління праці та соціального захисту за нібито спожите пільговими категоріями громадян тепло, унаслідок чого незаконно отримали з державного бюджету 6,5 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...