Путіну «намалювали» рекордний відсоток голосів на виборах за всі його терміни

На “виборах” президента Росії очікувано перемагає Володимир Путін, який тепер правитиме росіянами до 2030 року.

Оголошені російською владою підрахунки 99,7% протоколів кажуть, що Путін отримав найбільший відсоток голосів за всі терміни – понад 87%, пише російськомовне бюро Радіо Свободи. Як насправді – невідомо, оскільки на цих виборах не було міжнародних спостерігачів, і навіть для російських спостерігачів можливості були значно обмежені.

Це буде вже п’ятим путінським терміном. Уперше він став обраним президентом в 2000 році.

Окрім нього, зараз були ще три кандидати. Найбільшу кількість голосів серед них отримав комуніст Микола Харітонов – 4,3%. Кандидати, які позиціонували себе як антивоєнні, до виборів допущені не були.

Оголошена явка зараз – понад 74%. При цьому щонайменше в декількох десятках регіонів виявили “мальовку” явки.

Рух підтримки прав виборців “Голос” повідомив про порушення під час голосування та підрахунку голосів, зокрема централізованому голосуванні бюджетників і “каруселях” та вкидах.

За даними “ОВД-Инфо”, за час “виборів” затримали сотні людей в 21 місті. Зокрема за те, що вони виливали зеленку в скриньки.

  • Так звані вибори Росія вирішила провести і на окупованій українській території, що є порушенням права. Цей процес не мав нічого спільного з демократичним волевиявленням.
  • Вибори Росія проводила цілих три дні. Президент Євроради Шарль Мішель “привітав” Путіна з “перемогою” ще в перший день голосування. “Ні опозиції. Ні свободи. Ні вибору”, − зазначив політик.

You may also like...