Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на 16.00 01.07.2024

Найбільше боїв від початку цієї доби відбувається на Покровському напрямку. Водночас російські окупанти не полишають активних спроб зламати нашу оборону на Сіверському, Торецькому, Лиманському та Куп’янському напрямках.

Загалом, по всій лінії фронту сталося вже 121 бойове зіткнення.

На Харківському напрямку українські захисники відбивали шість штурмових дій противника в районах населених пунктів Глибоке, Вовчанськ та Липці. Тривають два боєзіткнення. Ситуація контрольована.

При цьому російський агресор продовжує тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. Так, терористи завдали тут сім ударів керованими авіабомбами (із застосуванням 11 КАБів). Поцілили в райони населених пунктів Вовчанські Хутори, Тихе, Охримівка, Нескучне, Липці, Веселе.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 11 разів – на локаціях Синьківки, Стельмахівки, Піщаного, Берестового і Степової Новоселівки. По Куп’янську Вузловому і Лісній Стінці била КАБами російська авіація.

На Лиманському напрямку загарбники не полишають спроб просунутися в бік Макіївки, Греківки та Невського. Загалом – 13 атак. Лише біля села Макіївка відбувалися вісім ворожих штурмів. Ситуація під контролем Сил оборони.

Гаряче і на Сіверському напрямку, де кількість бойових зіткнень зросла до 18. Наші воїни відбивають штурмові дії агресора в районах Білогорівки (тільки біля цього селища росіяни вчиняли 11 атак), Івано-Дар’ївки, Спірного, Виїмки та Верхньокам’янського. По Сіверську окупанти вдарили трьома КАБами.

На Краматорському напрямку російські війська від Бахмута знову намагаються просунутися до Часового Яру (мікрорайон Новий) і Кліщіївки. Наші воїни стали на заваді п’ятьом штурмовим діям ворога.

На Торецькому напрямку загарбники починали 13 атак – в бік міста Торецьк, населених пунктів Північне, Південне та Нью-Йорк. Чотири боєзіткнення тривають. Ситуація контрольована.

Уже тривалий час найбільше бойових зіткнень відбувається на Покровському напрямку: з початку цієї доби – 37 (із них тривають 12). Найбільшу активність загарбник виявляє в районі Новоолександрівки – біля цього села сьогодні обліковано вже 13 російських атак. Також гарячі ділянки фронту цього дня в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Воздвиженка, Євгенівка, Нетайлове, Восход, Сокіл. По Вовчому ворог бив двома КАБами, по Олександрополю застосував некеровані авіаційні ракети.

На Курахівському напрямку Сили оборони України відбивали шість штурмових спроб росіян біля Красногорівки, Костянтинівки, Георгіївки. По району села Костянтинівка агресор випустив два КАБи.

На Времівському напрямку противник отримує відсіч біля населених пунктів Водяне, Урожайне і Макарівка. Тут, з початку дня, зафіксовано вісім штурмових спроб агресора. Керованими авіабомбами росіяни атакували Берестку, Веселий Гай, Велику Новосілку й Одрадне.

На Оріхівському напрямку під ударами НАРів опинилися райони н.п. Роботине й Лобкове. Окупанти намагаються просунутися з Новопокровки на Новоданилівку, отримують гідну відсіч.

На Придніпровському напрямку відбулися три бойові зіткнення на плацдармах, безуспішно для ворога. По Гаврилівці і Бургунці росіяни застосували по два КАБи. Ольгівку атакували НАРами.

На решті напрямків – без суттєвих змін.

Продовжують зазнавати артилерійських обстрілів з території рф прикордонні села Чернігівської і Сумської областей. Так, сьогодні постраждали Єліне, Блешня, Галаганівка, Леонівка, Старикове, Новодмитрівка, Миропільське, Миропілля, Локня, Могриця, Велика Рибиця, Павлівка.

Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження та виснажують його по всій лінії фронту.

Ставайте до лав Сил оборони! Переможемо разом!

Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ

You may also like...