Рада ООН з прав людини схвалила розслідування у зв’язку з агресією Росії проти України

Рада ООН з прав людини у Женеві проголосувала за розслідування порушень під час агресії РФ проти України.

“Рада з прав людини ухвалила рішення терміново створити незалежну міжнародну комісію з розслідування у зв’язку з агресією Росії проти України”, – повідомила пресслужба Ради.

Рада ООН з прав людини розглядає резолюцію щодо розслідування злочинів Росії

Повідомляється, що за проголосувало 32 держави-члени Ради, проти – 2 (Росія та Еритрея). Ще 13 утрималися від голосування.

Раніше участь у засіданні взяла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Там у межах 49-ої сесії Ради ООН з прав людини на запит України відбулися термінові дебати щодо ситуації з додержанням прав людини в Україні внаслідок вторгнення військових сил Російської Федерації на територію нашої країни.

“Під час свого виступу наголосила на порушеннях прав людини, до яких вдається країна-агресор, порушуючи Статут ООН, Загальну декларацію прав людини, Конвенцію ООН про права дитини, Женевську Конвенцію про захист цивільного населення під час війни”, – написала вона у своєму Telegram-каналі.

Доповнення

2 березня ввечері Генеральна асамблея ООН ухвалила історичну резолюцію із засудженням російської агресії проти України. // УНН

You may also like...