Російський удар по селу Гроза забрав життя 59 людей, усіх жертв ідентифікували – голова МВС

Жертвами ракетного удару з комплексу “Іскандер” російських військ по селу Гроза у Харківській області стали 59 людей, усіх загиблих ідентифіковано.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише УНН.

Разоблачены наводчики ракеты на село Гроза

Фото: Пресслужба президента України

“Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині. 59 людей вбили росіяни прямим влучанням “Іскандеру” в селі Гроза”, – написав Клименко у Telegram.

За даними голови МВС, усі жертви – місцеві жителі. “Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Усі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь”, – зазначив міністр.

“19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів. Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20-ти частинах тіла. Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів”, – повідомив Клименко.

Колосальну та безпрецедентну роботу, зі слів міністра, провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. “Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло би близько року”, – вказав він.

“Нам важливо було встановити ім’я кожного загиблого, зберегти пам’ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару. Пам’ятаємо. Не пробачимо”, – наголосив голова МВС.

You may also like...