У МЗС спростували фантазії (чи мрії?) Путіна про підготовку Україною “військової операції” на Донбасі

МЗС закликало РФ сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню.

У Міністерстві закордонних справ України наголошують, що заява президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна нібито готує “військову операцію” на Донбасі, не відповідає дійсності.

У МЗС спростували заяву Путіна про підготовку Україною "військової операції" на Донбасі Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Україна прагне виключно миру. Постійні зусилля українського керівництва задля зрушення з місця мирного процесу, насамперед в Нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту. Більше того, глава Офісу президента та наша делегація в Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, аби вчора добитися відновлення режиму припинення вогню“, – наголосив він.

МЗС закликало Росію сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню та завершенні міжнародного збройного конфлікту на сході України.

“Люди по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, особливо напередодні новорічних свят”, – додав речник МЗС.

Нагадаємо, під час пресконференції Путін заявив, що в нього “складається враження, що Україна може готувати військову операцію на Донбасі”.

22 грудня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі погодила повернення до режиму припинення вогню. Українська сторона також продовжує працювати в усіх доступних форматах для звільнення утримуваних осіб, відкриття КПВВ тощо. // LB.ua

You may also like...