Польські фермери вже ходять з лозунгом: «Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими можновладцями» (фото)

Польські фермери вже ходять з лозунгом: «Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими можновладцями»
На протесті фермерів на україно-польському кордоні  з’явився банер із закликом до Володимира Путіна та з прапором СРСР. Глава МВС країни повідомив про рішучі дії поліції, зазначає видання Wprost.

У вівторок, 20 лютого, фермери перекрили дороги по всій Польщі. На одній із акцій протесту з’явився банер, зміст якого викликав негайну реакцію служб. На тракторі, прикрашеному прапором СРСР, написано послання російському диктатору Путіну в якого вже є ордер на арешт за військові злочини.

«Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими можновладцями», — написав на банері один із фермерів. Фотографія швидко потрапила в мережу і спочатку була сприйнята з великим скептицизмом. Багато хто подумав, що це фотомонтаж чи якась інша провокація. Однак надії з цього приводу були розвіяні записом міністра внутрішніх справ та адміністрації на платформі X (Twitter).

«До відома, скандальний банер, фото якого поширилося в мережі, було негайно видалено поліцією. Поліція та прокуратура вживають заходів проти його автора. Згоди на таку злочинну діяльність не буде», – написав о 18:15 Марцін Кєрвіньскі.

Поліція Сілезії нібито негайно відреагувала на інцидент, що стався у Водзіславському повіті, а
Policja Wodzisław Śląski та прокуратура вживають заходів у цій справі в рамках порушення положень Кримінального кодексу (ст. 256). Стаття передбачає штраф або до двох років обмеження чи позбавлення волі за підбурювання до ненависті “на підставі національних, етнічних, расових, релігійних відмінностей”.

На сайті Незалежної самоврядної профспілки фермерів «Солідарність» опубліковано карту очікуваних перекриттів доріг. В оновленому списку вже майже 200 точок, де збиратимуться представники протестуючих груп, зокрема: проти змін ЄС.

Більшість із них розташована поблизу Познані, Любліна та Білостока. Труднощі виникнуть також біля Ченстохови, Гданська, Лодзя та Кракова. Аграрії також блокуватимуть прикордонні переходи в Дорогуську, Грубешові та Гребенному, а також вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

You may also like...