Суд присяжних у Нью-Йорку визнав гендиректора та юристку «Руської Америки» винними в шахрайстві

Суд присяжних у Нью-Йорку визнав гендиректора фірми “Русская Америка” Володимира Донського та юриста Джулію Грінберг винними в імміграційному шахрайстві. Про це повідомляє прокуратура США.

Донському 55 років, Грінберг – 42 роки. Обидва вони родом із Білорусі, проживали у Нью-Йорку. Їм може загрожувати до п’яти років ув’язнення.

“Російська Америка” займалася наданням імміграційних послуг. Фірма працювала в основному з громадянами Росії та країн СНД у тому числі консультувала деяких зі своїх клієнтів з приводу того, як вони з найбільшою ймовірністю отримають притулок у цій країні, повністю розуміючи, що ці клієнти не мають законних підстав для отримання притулку.

За матеріалами справи, обвинувачені навчали клієнтів брехати під присягою для отримання притулку в США та готували відповідні фальшиві документи.

Для цього Донський, наприклад, порадив українцеві розповісти офіцерам, що він гей і через це його переслідують на батьківщині. При цьому Донський знав, що клієнт був гетеросексуальним чоловіком і не зазнавав переслідувань.

Також Донський та його напарник Юрій Моша допомагали клієнтам отримувати трудові візи за допомогою фіктивних договорів оренди та підроблених офісів, щоб створити в офіцерів враження, що клієнти мають законну роботу в США.

Моша був засуджений у цій справі раніше. Його звинуватили зокрема в тому, що він пропонував клієнтам завести опозиційний блог і збрехати, що їм небезпечно повертатися на батьківщину через їхні вигадані політичні погляди. Якщо у клієнта не вистачало бажання чи знання для ведення блогу, він наймав професіонала на стороні.

You may also like...