В аеропорту Парижа затримано росіянина Павла Дурова, власника Телеграм, йому загрожує 25 років ув’язнення

Повідомляють, що Дурова затримали за міжнародним ордером на арешт, випущеним французькими спецслужбами. Французька юстиція звинувачує Дурова у відмові від співпраці під час розслідування різних злочинів, пов’язаних із використанням Телеграма.

За інформацією телеканалу TF1, засновник і генеральний директор сервісу зашифрованих повідомлень Telegram був затриманий цієї суботи ввечері в аеропорту Ле-Бурже. 39-річного росіянина Павла Дурова супроводжували його охоронець і жінка. Повідомляється що у нього є французьке громадянство.

На тлі затримання Дурова різко обвалився курс створеної ним криптовалюти TON.

Арешт здійснили жандарми з GTA (Жандармерія повітряного транспорту). Оголошений раніше у розшук  Павло Дуров прибув у Францію прямо з Азербайджану. На нього був виписаний французький ордер на обшук, виданий OFMIN національного управління французької судової поліції на основі попереднього розслідування.

Правосуддя вважає, що відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та інструментів, які пропонує Telegram (одноразовий номер, крипто тощо), робить його співучасником торгівлі наркотиками, дитячих злочинів і шахрайства.

Слідчі з ONAF (Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті) повідомили його та помістили під варту. Він має бути представлений до слідчого судді цієї суботи ввечері перед можливим висуненням обвинувачення в неділю у численних злочинах: тероризм, наркотики, співучасть, шахрайство, відмивання грошей, отримання крадених речей, дитячий кримінальний контент тощо.

Дуров може отримати обвинувачення за кримінальними статтями, що передбачають 25 років ув’язнення у в’язниці. Йдеться про наркотики та трансферт незаконного обігу грошей.

На тлі затримання Дурова різко обвалився курс створеної ним криптовалюти TON.

You may also like...