У Львові судитимуть організовану групу поліцейських та цивільних, причетних до низки злочинів (фото)

Влітку 2018 року під час спільної спецоперації Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ та прокуратури Львівської області було затримано групу кишенькових злодіїв та їхніх «покровителів» серед співробітників Залізничного відділу Львівської поліції. На теперішній час оголошено підозри чотирьом поліцейським та п’ятьом цивільним особам. Справу з обвинувальним актом скеровано до суду.

У серпні 2018 року оперативники Львівського управління ДВБ НПУ разом зі слідчими обласної прокуратури затримали учасників організованої групи, яка діяла на території залізничного вокзалу Львова. Серед зловмисників – окремі співробітники Залізничного відділу поліції та цивільні особи.

Група діяла за наступною схемою: п’ятеро мешканок міста Берегове, Закарпатської області, віком від 18 до 38 років, промишляли кишеньковими крадіжками майна пасажирів залізничного вокзалу. Половину від поцупленого злодійки віддавали своєму «покровителю» – 46-річному старшому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції (СКП) відділення поліції на станції Львів. В свою чергу капітан поліції частину від злочинного «прибутку» передавав своєму безпосередньому керівникові.

Прикривали протиправну діяльність зловмисниць і співробітники сектору патрульної поліції (СПП), які несли службу на території вокзалу. За свою «лояльність» поліцейські отримували «винагороду» – 3 тисячі гривень за зміну на постійній основі, незалежно від того чи мав місце факт крадіжки.

Разом з тим, викрита група поліцейських відмовляла потерпілих писати заяви до поліції, пояснюючи це тим, що встановити винних буде практично неможливо. Максимум, у деяких випадках, заявникам повертали викрадені у них злодіями документи.

Під час досудового розслідування було встановлено, що в період з травня по липень 2018 року зловмисники незаконно заволоділи коштами потерпілих на суму майже 170 тисяч гривень, документально підтверджено 19 фактів вчинення злочинів учасниками організованої групи.

Прокуратурою Львівської області оголошено підозри за ч.5 ст.185 (Крадіжка), ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України чотирьом співробітникам Залізничного ВП ГУНП у Львівській області: 27-річному лейтенанту поліції, начальникові СКП; 46-річному капітану поліції, старшому оперуповноваженому СКП; 27-річному старшому сержанту поліції, поліцейському СПП; 35-річному старшому сержанту поліції, поліцейському СПП.

Також оголошено підозри за ч.5 ст.185 (Крадіжка) та ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України п’ятьом мешканкам Закарпатської області.

29 січня 2019 року досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду Львова.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...