На Запоріжжі затримано і взято під варту серійних паліїв

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру двом мешканцям Дніпропетровської області в пошкодженні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, двоє осіб за допомогою запалювальної рідини та інших засобів здійснили підпал у під’їзді одного з будинків у Хортицькому районі. Один із чоловіків є громадянином іноземної держави. Свої дії підозрювані фільмували на мобільний телефон.

Під час перевірки встановлено, що в районних судах м. Дніпра розглядаються інші кримінальні провадження за обвинуваченням вказаних осіб у вчиненні особливо тяжких кримінальних правопорушень проти власності.

Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За клопотанням прокурора підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ відділу поліції № 5 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...