На Сарненщині судитимуть підприємця, який заволодів майже ₴300 тис., завищивши тариф на теплопостачання

За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підприємця, який вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та заволодів бюджетними грішми шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 366, ч. 4. ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник підприємства, яке надавало послуги з постачання теплової енергії одному з медзакладів Сарненщини, під час укладання договору свідомо вказав у документі неналежний тариф, включивши до його складу податок на додану вартість.

Водночас, встановлено, що  цей постачальник насправді не був платником ПДВ, на рахунок податкових органів коштів не перерахував, натомість використав їх для власних потреб.

Зрештою, таке неправомірне завищення тарифу на теплопостачання призвело до переплати комунальним підприємством 287 тис. грн.

Досудове розслідування зазначеного провадження здійснював СВ Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області.

Крім того, прокурори в судовому порядку домоглися стягнення з обвинуваченого завданих збитків. Рішення наразі перебуває на виконанні.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбачлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сарненської окружної прокуратури

You may also like...