Корупція в сервісних центрах МВС на Львівщині: незаконна реєстрація авто та продаж іспитів

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції продовжує системну боротьбу з корупцією у сервісних центрах МВС. Так, спільно зі слідчими поліції Львівщини, вдалось викрити ще дві незаконні оборудки у ТСЦ у Львівській області. Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення за зловживання впливом.

23-річний львів’янин пропонував “експрес-послугу” з перереєстрації автомобілів без присутності власників, черг та офіційних платежів. Він стверджував, що має зв’язки серед керівництва сервісного центру і може “зробити” документи на авто за спрощеною процедурою.

У іншому випадку співробітниця одного з ТСЦ Регіонального сервісного центру МВС запропонувала за винагороду допомогти чоловікові успішно скласти практичний іспит на водійське посвідчення категорії “В”, обіцяючи вплинути на службових осіб центру.

Обох фігурантів затримали оперативники Львівського управління ДВБ НПУ та слідчі слідчого управління поліції Львівщини під час отримання грошей. Їм оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Нагадуємо, що оформити документи у сервісних центрах можна офіційно і швидко, не звертаючись до послуг сторонніх осіб. А у разі отримання подібних пропозицій, просимо повідомляти нам в Telegram-бот ДВБ: @dvb_np_bot або за номером (050) 352 72 77.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...