У розкраданні близько ₴2,8 млн. бюджетних коштів на ремонті тренувальної бази муніципальної охорони підозрюють уповноважену за технаглядом проведення робіт та підрядника

Протиправну діяльність фігурантів викрили слідчі Дарницького управління поліції за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури. В залежності від ролі у скоєнні злочину, порушникам загрожує від 2 до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, у 2022 році між комунальною організацією виконавчого органу КМДА та будівельною компанією було укладеного договір щодо проведення робіт з ремонту тренувальної бази муніципальної охорони. Технічний нагляд за виконанням будівельних робіт повинна була здійснювати 54-річна підприємиця, з якою комунальна організація також уклала договір.

Відтак, по завершенню ремонту, підприємиця, будучи уповноваженою особою на здійснення технічного нагляду, не перевіривши обсяги та якість ремонту підписала акти виконаних робіт, чим дала підставу для здійснення повної оплати підряднику. Насправді ж, роботи на об’єкті не були виконані в повному обсязі, у результаті місцевому бюджету було завдано збитків на близько 2,8 мільйонів гривень.

Слідчі повідомили правопорушниці про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, а підряднику – за ч. 5 ст. 191 ККУ – заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

За вчинене підприємиці загрожує до п’яти років позбавлення волі, а підряднику, який виконував ремонтні роботи – до дванадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...