Викрито ще чотирьох зловмисників, які на замовлення рашистів підпалювали на Одещині автомобілі військових

На ворога працював 21-річний чоловік та троє 16-річних хлопців. Загалом вони встигли спалити шість транспортних засобів. Усім правопорушникам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Злочини були скоєні в серпні та вересні в Одесі та Ізмаїлі. Двоє підлітків працювали спільно, інші фігуранти – самостійно.

На місцях подій працювали слідчі Одеського районного управління поліції № 1 та Ізмаїльського районного відділу поліції. Вони вилучили речові докази підпалів, зокрема паливно-мастильні матеріали.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники управлінь карного розшуку та кримінального аналізу ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Управління СБУ в Одеській області встановили місця реалізації вилучених легкозаймистих сумішей, і вийшли на слід правопорушників, якими виявилися четверо місцевих жителів.

Поліцейські встановили, що вони шукали роботу в інтернеті та натрапили на представників російських спецслужб, які запропонували за гроші підпалювати автомобілі військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань. Підпал автівок зловмисники знімали на відео для своїх «кураторів» і чекали від них кошти на криптогаманці та банківські картки. Втім винагороду за свої старання вони так і не отримали.

У мобільних телефонах фігурантів поліцейські виявили листування з представниками спецслужб рф та відеозаписи вчинених ними злочинів.

Зловмисників поліцейські передали працівникам СБУ. Молодикам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, а також в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 10-ти років. Встановлюються замовники підпалів.

Закликаємо батьків слідкувати за дозвіллям неповнолітніх дітей і пояснювати їм, що гроші, зароблені у такий спосіб, ведуть до в’язниці, і вони не варті зіпсованого життя.

Відділ комунікації поліції Одещини

You may also like...