Житель Білгорода-Дністровського мопедом наїхав на трирічну дівчинку і втік

На щастя, дитина не зазнала серйозних травм. А правопорушнику за скоєне загрожує до двох років позбавлення волі.

Подія сталася на початку вересня ввечері на вулиці Лесі Українки у місті Білгород-Дністровський. В ході досудового розслідування слідчі районного відділу поліції встановили, що 21-річний мопедист допустив наїзд на трирічну дівчинку, коли вона біля дому, де мама прибирала прибудинкову територію, переходила дорогу.

Після скоєного молодик не зупинився і не надав допомоги дитині, а поїхав далі.

Потерпілу батьки доставили до місцевої лікарні, де медики її обстежили і діагностували забої голови.

Поліцейські оперативно встановили правопорушника та розшукали його за місцем мешкання. Молодик зізнався, що поїхав з місця події, адже боявся відповідальності. Перевірка його  на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, коли він сам поставив потерпілу в небезпечний для життя стан. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі до двох років. Слідчі дії тривають», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Також він зазначив, що молодик буде притягнутий до відповідальності ще й за низку адміністративних правопорушень, зокрема за те, що їздив на незареєстрованому мопеді, без посвідчення водія відповідної категорії і поліса обов’язкового страхування. Загалом відносно юнака поліцейські склали постанови за ч. 6 ст. 121 (керування транспортним засобом не зареєстрованим в установленому порядку), ч.ч. 1 та 2 ст. 126 (керування транспортним засобом без поліса обов’язкового страхування та без права керування ТЗ) та протоколи за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу), ст. 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до постанов, правопорушник повинен сплатити штраф розміром 3400 гривень, накладений поліцейськими. А протоколи скеровані на розгляд до суду.

Поліцейські наголошують, що водії у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди зобов’язані:

–    негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;

–    увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;

–    не переміщати транспортний засіб та предмети, що мають причетність до пригоди;

–    вжити можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим, викликати швидку допомогу, а в разі відсутності такої можливості звернутись по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до найближчої лікарні;

–    у випадку відсутності сторонніх людей поряд водій може самостійно відвезти постраждалих до медичного закладу, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди та положення транспортного засобу після його зупинки, після чого має повернутись на місце події;

–    повідомити на спецлінію «102», зафіксувавши анкетні дані та контакти очевидців пригоди;

–    вжити всіх можливих заходів для збереження слідів, огородження їх та організувати об’їзд місця події;

–    до проведення медичного огляду не вживати алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, що виготовлені на їх основі.

А от батькам правоохоронці радять бути пильними, слідкувати за маленькими дітьми, навчати їх правил поводження поблизу дороги, не дозволяти перетинати проїзну частину без супроводу дорослих, адже це може призвести до непоправних наслідків.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

You may also like...